Berichten

Eindelijk is de vorst uit de grond

Al verschillende keren naar de moestuin gelopen om te kijken of de vorst uit de grond was en dat is meerdere dagen op een teleurstelling uitgelopen maar eindelijk was het zover en zijn we begonnen om het onkruid te verwijderen…… Aangezien we het eind vorig jaar een beetje hebben laten gaan was dat een enorme klus maar ongeveer 20 kruiwagens laten en gelukkige kippetjes en schapen is de moestuin weer zo goed als ontdaan van onkruid en gras. Ik heb geen foto durven plaatsen van hoe het eruitzag… er was geen pad meer te zien .

Op de foto met de schapen waren we nog volop bezig met onkruid verwijderen maar met de zon op je rug en de heerlijke rust van onze herkauwende schapen is dat helemaal niet zo vervelend.

 

 

 

 

Omdat het vorig jaar niet zo goed is gegaan met bemesten pak ik het dit jaar anders aan, onze vrienden hebben paarden en dus ook paardenmest(over) en daar heb ik dus de nodige oude mest kunnen halen om mijn tuin te bemesten. Ik blij met de poep en zij blij dat ze weer wat minder poep hebben.

Vorig moestuinseizoen ( ons eerste jaar dus we moeten nog veel leren) hebben we een mooie plek uitgekozen waar de zon altijd schijnt(als ie zich laat zien) Omdat dit op het weiland is hebben we de grond om laten leggen met een graafmachine, er was met een schop niet in te komen namelijk. Doordat de grond erg diep is omgegraven was de mest die op het land lag natuurlijk erg diep komen te zitten waardoor de groenten die we met liefde hadden opgekweekt zwaar honger hebben geleden ben ik bang. Sommige planten hadden daar gelukkig geen last van en dus heeft de hele buurt mee kunnen eten van onze butternut pompoen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *